Мітинг антивакцинаторів у Києві із закликами до насильницького захоплення державної влади - підозрюють мешканця Львівщини
16.11.2021

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом дій, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади та зміну конституційного ладу (ч. ч. 1, 2 ст. 109 КК України).

За даними слідства, на початку листопада 2021 року чоловік організував і очолив мітинг у Києві, в якому брали участь понад 3 000 людей. Під час мітингу підозрюваний під антивакцинаторськими гаслами публічно закликав учасників до примусового видворення представників усіх чинних органів державної влади України і самостійного здійснення державної влади через підконтрольні неконституційні органи.

Слідчі дії тривають, вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Заходи з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими та оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 889