Позбавлення волі та вимагання 170 тис грн за непритягнення до надуманої кримінальної відповідальності – підозрюють двох поліцейських на Одещині (ФОТО)
26.11.2021

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом оперуповноваженим одного з відділів поліції Одеси у незаконному позбавленні волі та вимаганні 170 тис грн (ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, у травні цього року поліцейські зупинили таксі, на якому їхали двоє молодих людей, які прибули до Одеси на відпочинок, та, імітуючи затримання за нібито їх причетність до скоєння злочину у сфері обігу наркотиків, погрожуючи насильством, змусили їх пересісти до свого автомобіля. Утримуючи хлопців протягом тривалого часу в авто, підозрювані вимагали кошти за нібито непритягнення їх до кримінальної відповідальності. Потерпілі перерахували гроші на вказаний правоохоронцями банківський рахунок, після чого їх відпустили.

Вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 681