На Луганщині до довічного позбавлення волі засуджено вбивцю молодої дівчини
29.11.2021

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури мешканця Лисичанська засуджено до довічного позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України).

У ході судового розгляду доведено, що в серпні 2017 року раніше судимий чоловік зустрів на вулиці міста незнайому дівчину. З хуліганських мотивів він заподіяв 20-річній перехожій низку тілесних ушкоджень та ножове поранення в голову, від чого вона померла у реанімаційному відділенні лікарні.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області обвинуваченого засуджено до довічного позбавлення волі. Не погоджуючись з вироком суду першої інстанції, сторона захисту подала апеляційну скаргу. Під час апеляційного перегляду справи прокурором в суді доведено законність та обґрунтованість рішення суду.

Верховний Суд підтримав позицію сторони обвинувачення та підтвердив, що покарання у виді довічного позбавлення волі є справедливим заходом примусу, а зібрані докази є належними та допустимими.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 673