Ірина Венедіктова зустрілася із представниками Міжнародної асоціації прокурорів (ФОТО)
09.09.2021

Генеральний прокурор під час робочого візиту до Нідерландів провела зустріч із Генеральним Секретарем Міжнародної асоціації прокурорів Ханом Мораалом. Сторони обговорили актуальні питання співробітництва між інституціями, а також стандарти прокурорської діяльності та незалежність прокурорів, важливість спеціалізації діяльності та діджиталізації процесів.

Ірина Венедіктова розповіла представникам МАП, що українська прокуратура наразі трансформується в інституцію європейського зразка і вивчає найкращі світові практики, щоб підвищити ефективність роботи та  відновити довіру суспільства.  Після завершення кадрового перезавантаження розпочався амбітний процес внутрішніх змін.

«Серед наших першорядних завдань  - відновлення органів прокурорського самоврядування. Ми почали формувати Раду прокурорів України – це основа нашої незалежності. Робимо акцент на розробці стандартів роботи і спеціалізації прокурорів. Зокрема, в сферах екології, протидії кіберзлочинам, домашньому насильству тощо. Також на часі  дебюрократизація та діжиталізація процесів. Наша амбітна мета – запровадити в Україні електронне кримінальне провадження. Ми постійно долучаємось до різних цифрових ініціатив, переймаємо передовий досвід. У сучасному світі неможливо досягти найкращої організаційної культури без використання ІТ-рішень. Ми також повинні ліквідувати всі ресурсоємні зайві процеси», - наголосила Генпрокурор.

Генсек МАП підкреслив важливість реформ та особливу роль самоврядних прокурорських органів. Він розповів, що діджиталізація – пріоритет і для Міжнародної асоціації прокурорів, особливо в умовах пандемії. Крім того, асоціація також створює онлайн платформи для спеціалізації прокурорів по всьому світу.

Обмін досвідом з прокурорами із усіх куточків та співпраця без кордонів – орієнтири подальшого діалогу між МАП та Офісом Генпрокурора.

Обговорили сторони і засідання у справі МН17, де побувала сьогодні Генпрокурор. Хан Мораал, який також є національним представником Нідерландів у Євроюсті, наголосив на надзвичайній важливості цього процесу і подальшого розслідування та позитивно оцінив активну позицію Ірини Венедіктової та її присутність у суді.

 

кількість переглядів: 1291