Провокація підкупу прокурора – викрито співробітників ДБР (ФОТО)
22.10.2021

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру керівникові підрозділу та оперативному співробітникові центрального апарату Державного бюро розслідувань у провокації підкупу прокурора та зловживанні впливом (ч. 2 ст. 370, ч. 1 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, оперативник ДБР разом із своїм керівником підбурювали прокурора до прийняття пропозиції одержати 5 тис дол США неправомірної вигоди, щоб потім задокументувати нібито одержання ним хабара. Вони також схиляли зацікавлену особу до надання такої неправомірної вигоди, мотивуючи це тим, що прокурор нібито може сприяти у вирішенні питання про зняття арешту з земельної ділянки та закриття кримінального провадження, а також третю особу – до передачі коштів.

Оперативника ДБР затримано на отриманні та передачі третій особі частини неправомірної вигоди у сумі 2500 дол США. Особу, яка мала передати кошти затримано та повідомлено про підозру у зловживанні впливом та пособництві провокації підкупу (ч. 1 ст. 369-2, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 370 КК України).

Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення, у тому числі працівники ДБР.

Досудове розслідування  у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1693