Спроба підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України – підозрюють двох осіб (ФОТО)
23.10.2021

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва двом особам, причетним до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України, повідомлено про підозру в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу та вчиненні хуліганства (ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 296 КК України).

За даними слідства, один з підозрюваних – мешканець столиці, отримав через месенджер «Telegram» замовлення на підпал вказаного будинку. За виконання замовлення, з його слів, пообіцяли заплатити 7 тис доларів США.

До здійснення злочину він залучив свого знайомого жителя Черкаської області, якому пообіцяв у якості винагороди віддати частину цієї суми.

Придбавши необхідні для підпалу легкозаймисті суміші – бензин та керосин, ємності та клейкі стрічки, вони приготували 3 пляшки із «коктейлем Молотова» та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця вчинення злочину у Дарницькому районі столиці. Вони нанесли фарбою на паркані будинку образливі написи. Після цього один з чоловіків спостерігав за обстановкою, а інший  підпалив пляшку з «коктейлем Молотова» та кинув її через паркан на подвір’я.  Під час спроби підпалити другу пляшку він був помічений сторонніми особами та намагався втекти, однак «по гарячих слідах» був затриманий правоохоронцями. Згодом затримали і його спільника.

На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Обставини кримінального правопорушення, а також інші особи, які до нього причетні, встановлюються.

Досудове розслідування здійснюється Дарницьким УП ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 355