Викрито іноземця, який організував канал нелегального переправлення мігрантів до країн ЄС (ФОТО)
28.10.2021

За процесуального керівництва Святошинської окружної  прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру організатору незаконного переправлення громадян Ісламської Республіки Пакистан через державний кордон України до країн Євросоюзу (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин Пакистану разом зі спільниками, у тому числі за кордоном, організовував прибуття іноземців до України. Він сприяв їм в отриманні посвідок на тимчасове проживання під приводом працевлаштування або навчання та в подальшому незаконному переправленні через державний кордон України до європейських держав.

Учасники злочинної групи забезпечували іноземців тимчасовим житлом, транспортними засобами, за допомогою яких їх перевозили. 

Вартість послуги з незаконного перетину державного кордону України, зокрема, до Румунії становила 4500 доларів США, а до Німеччини, Італії чи Франції - 7500 доларів США.

За попередніми даними, за період функціонування каналу нелегальної міграції ним скористалися понад 100 іноземців. 

У ході контролю за вчиненням злочину зафіксовано отримання організатором 4 тис доларів США за переправлення громадянина Пакистану з України до Румунії.

Також у ході проведення слідчих дій виявлено ще 15 осіб, які готувалися до переправлення в Європу. Під час обшуків правоохоронці вилучили фіктивні документи, які використовувалися для їх легалізації в Україні. 

Наразі вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників злочинної групи, а також примусового повернення на батьківщину виявлених нелегальних мігрантів.

Заходи із документування протиправної діяльності здійснювалися Головним управлінням СБУ спільно з Святошинським УП ГУ Нацполіції у м. Києві. 

 

кількість переглядів: 663