На Донеччині затримано учасника НЗФ РФ на позиціях Збройних Сил України (ФОТО)
17.11.2021

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури учаснику НЗФ РФ повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з червня 2018 року чоловік, перебуваючи на посаді стрільця та помічника гранатометника окремого взводу однієї з мотострілецьких бригад НЗФ РФ, брав участь у збройному опорі військовослужбовцям ЗСУ на території Донецької та Луганської областей.

Учасник незаконного збройного формування після вжиття спиртних напоїв біля позицій окупантів втратив орієнтири на місцевості і вийшов з особистими речами та спорядженим магазином від АК-74 на позиції українських військовослужбовців в районі смт. Луганське.

Його було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час огляду в нього виявлено та вилучено військовий квиток так званої «ДНР», тимчасове посвідчення особи, мобільний телефон, а також споряджений магазин від АК-74.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу 2 управління з дислокацією у м. Маріуполі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

   

кількість переглядів: 626