Очолив прокуратуру Севастополя в окупованому Криму – колишньому прокурору повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)
28.10.2021

Прокурорами Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у державній зраді колишньому працівнику органів прокуратури України (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, начальник відділу прокуратури м. Севастополя у березні 2014 року погодився на пропозицію обійняти посаду виконувача обов’язків прокурора м. Севастополя без підпорядкування Генеральній прокуратурі України. Таким чином, будучи співробітником органів прокуратури України з 2001 року, він допомагав у проведенні підривної діяльності проти України представникам спецслужб, правоохоронних та інших органів державної влади Російської Федерації, а також в незаконному утворенні та функціонуванні в м. Севастополі системи органів державної влади Російської Федерації.

В подальшому Указом Президента Російської Федерації від 2 травня 2014 року його призначено керівником незаконно створеного окупаційного органу «прокуратура города Севастополя», де він продовжив здійснення функцій керівника окупаційного органу та організовував його діяльність до жовтня 2018 року.

На даний час експрацівник органів прокуратури України є державним радником юстиції 2 класу органів прокуратури Російської Федерації та очолює прокуратуру Республіки Адигея.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Прокурорами та слідчими продовжується збір доказів причетності представників влади та службових осіб Збройних Сил Російської Федерації до розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших злочинів, що призвели до окупації території Автономної Республіки Крим і м. Севастополь.

 

кількість переглядів: 1066