Незаконні масові затримання в окупованому Криму – розпочато кримінальні провадження
01.11.2021

Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя розпочато кримінальні провадження за фактами незаконного позбавлення волі кримськотатарських активістів на території окупованого півострова (ч. 2 ст. 146 КК України).

Окупаційні «силовики» вкотре провели хвилю незаконних затримань у Криму. 1 листопада 2021 року у Севастополі біля «Кримського гарнізонного військового суду» протиправно затримано 19 кримських татар, серед яких журналіст, що здійснював свою професійну діяльність за редакційним завданням. А 29 жовтня силовики затримали 30 осіб, які прийшли під цей же суд підтримати своїх співвітчизників, яких засудили у Ростові-на-Дону на строк від 12 до 17 років позбавлення волі у «справі Хізб ут-Тахрір».

За останні два місяці це вже п’ятий випадок безпідставних масових затримань кримських татар в окупованому Криму. Спочатку «силовики» забороняли відвідувати судові засідання у так званих «справах Хізб ут-Тахрір», а тепер – навіть наближатись до стін суду. До того ж постійний тиск здійснюється і на адвокатів, які представляють інтереси осіб у цих справах.

Кожен факт незаконних затримань на півострові фіксується органами правопорядку автономії з метою подальшого розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюватиметься Головним управлінням Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

кількість переглядів: 513