Справи Майдану: Ексберкутівця судитимуть за розгін мітингувальників
03.11.2021

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно ексспівробітника ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній співробітник «Беркуту» 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності перевищив службові повноваження та владу. На виконання явно злочинного наказу за попередньою змовою з керівництвом та іншими працівниками підрозділу міліції він застосовував насильство до громадян та незаконно перешкоджав проведенню зборів і мітингів. Крім того, він вніс до офіційних документів завідомо неправдиві дані про нібито вчинення мітингувальниками адміністративних правопорушень. А під час допиту в якості свідка ексберкутівець надав органу слідства неправдиві покази, штучно створюючи докази захисту.

Дії колишнього співробітника полку міліції особливого призначення «Беркут» кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 586