Іноземні прокурори ознайомилися з роботою Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері (ФОТО)
04.11.2021

Керівництво Офісу Генерального прокурора разом з представниками військових прокуратур Польщі, Румунії та Азербайджану, а також прокуратур Естонії та Литви відвідали район проведення Операції Об’єднаних сил в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Діяльність військової юстиції в умовах збройного конфлікту. Досвід української прокуратури».

Увага міжнародної делегації акцентувалася на тому, що в умовах продовження збройної агресії Російської Федерації проти України нагальне питання функціонування у нашій державі системи військової юстиції, відповідальної за забезпечення законності і правопорядку у військових формуваннях та оборонно-промисловому комплексі, а також за захист військовослужбовців і членів їх сімей.

Колеги з різних країн ознайомилися з організацією роботи Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері та мали можливість безпосередньо побачити як працюють українські правоохоронні органи у районі збройного конфлікту під час огляду місця вчинення військових злочинів та злочинів проти миру і безпеки. Також вони змогли на власні очі оцінити наслідки вчинення цих злочинів: зруйновану цивільну інфраструктуру та обстріляні населені пункти.

Перебуваючи у знаменитій «авдіївській промці», українські та іноземні прокурори вшанували пам'ять полеглих українських воїнів і поклали квіти до військового меморіалу.

Наукова частина конференції відбулася у Харкові на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Крім представників міжнародної делегації, у заході взяли участь ректор та професорсько-викладацький склад університету, заступник Генерального прокурора, керівники структурних підрозділів Офісу Генпрокурора, керівники спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері регіонів, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, Голова підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності, представник Національної академії правових наук України.

 

кількість переглядів: 798