До 15 років позбавлення волі засуджено харків’янина, який підірвав авто з людиною (ФОТО)
04.11.2021

За публічного обвинувачення Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав харків’янина винним у зберіганні та носінні вибухового пристрою без передбаченого дозволу, замаху на умисне вбивство та навмисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом вибуху (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 п. 5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2019 року засуджений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на підставі конфлікту кинув ручну осколкову гранату в салон автомобіля. У результаті вибуху водій отримав тілесні ушкодження: часткову ампутацію нижньої третини правої та лівої голені, рвані рани правої руки, закриту травму грудної клітини із множинними пораненнями грудної клітини, забоєм серця та легень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції №1 Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Нацполіції в Харківській області.

кількість переглядів: 684