Представлялися співробітниками СБУ та вимагали кошти – на Сумщині затримано двох осіб (ФОТО)
08.11.2021

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у вимаганні коштів (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, підозрювані, прикриваючись фейковими посвідченнями співробітників спецслужби та нібито зв’язками з керівництвом Служби безпеки України, вимагали гроші у посадовців та підприємців Сумщини. За грошову винагороду обіцяли уникнення кримінальної відповідальності за вигадані правопорушення. За попередніми даними, вимагачі діяли в регіоні упродовж кількох місяців.

Правоохоронцями задокументовано факт вимагання 12,5 тис доларів США у посадовця держпідприємства за непритягнення до кримінальної відповідальності. За результатом спецоперації підозрюваних затримали в порядку ст. 208 КПК під час одержання від потерпілого частини обумовленої суми в розмірі 5 тис доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші постраждалі від протиправних дій підозрюваних, а також інші особи, які можуть бути причетні до вимагання коштів. За результатом зібраних доказів буде вирішено питання про остаточну кваліфікацію дій підозрюваних.

Протиправну діяльність припинено прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБУ в Сумській області та слідчими Тростянецького відділення поліції № 1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 743