7 тис дол США за каліцтво депутата селищної ради – попереджено замовне завдання тяжких тілесних ушкоджень на Одещині (ФОТО)
09.11.2021

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та затримано замовника замаху на заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, вчиненого на замовлення (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 121 КК України).

За даними слідства, голова селищної ради на Херсонщині, запропонував виконавцеві за винагороду у 7 тис дол США нанести тяжкі тілесні ушкодження депутату цієї ж ради та за сумісництвом керівнику фермерського господарства, з яким тривалий час перебував у неприязних стосунках.

Голова сільради розраховував, що внаслідок нанесених ушкоджень потерпілий не зможе ходити та пересуватиметься на інвалідному візку і замість господарських справ займатиметься здоров’ям.

Для виконання замовлення під час зустрічей у вересні та жовтні цього року він передав виконавцю частину оплати в сумі 500 дол США та 37 тис грн.

З метою захисту життя та здоров’я потерпілого правоохоронці зімітували обстановку нападу та побиття жертви.

Замовника викрили  та затримали під час передачі другої частини винагороди – 2 500 дол США та 65 тис грн.

На даний час вирішуються питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 771