Генеральний прокурор зустрілась з Комісаром ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерсом (ФОТО)
09.11.2021

Під час робочого візиту до Брюсселя Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася з Комісаром ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерсом. Сторони обговорили досягнення реформи органів прокуратури та необхідність проведення судової реформи в Україні.

«Ми вдячні за увагу та допомогу Європейської комісії та всіх європейських колег у проведенні цих надважливих для України перетворень. Наразі наша мета поставити в фокус всіх процесів потерпілих. Саме заради них ми працюємо над побудовою справедливого і швидкого правосуддя», – зазначила Генеральний прокурор.

Ірина Венедіктова також розповіла про наступні кроки з трансформації української прокуратури. Зокрема, про розвиток людських ресурсів та розробку удосконалених етичних стандартів, якою займатимуться новостворені органи прокурорського самоврядування.

Комісар Рейндерс відзначив зусилля українських органів на шляху до впровадження європейських стандартів.

Важливою темою розмови стало питання боротьби з корупцією, зокрема, обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Антикорупційній інфраструктурі надзвичайно потрібен лідер і я певна, що незалежний відкритий конкурс завершиться найближчим часом і в України буде професійний і ефективний керівник САП. Разом із тим нам потрібно орієнтувати діяльність всіх наших державних інституцій на боротьбу не лише зі злочинцями-корупціонерами, а з глобальним явищем корупції, шляхом підготовки якісних законодавчих ініціатив та удосконалення кримінально-процесуальних та економічних інструментів», – додала Генпрокурор.

Ірина Венедіктова також повідомила про останні результати в сфері притягнення до відповідальності за корупційні злочини та у справах щодо великих банків-боржників, які ошукали вкладників. Крім цього Генпрокурор підняла питання необхідності поглиблення співпраці з європейськими партнерами в сфері повернення активів з-за кордону.

кількість переглядів: 769