Ірина Венедіктова обговорила зміцнення співпраці із Гендиректором OLAF Вілле Італа (ФОТО)
09.11.2021

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася у Брюсселі із Генеральним Директором Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству Вілле Італа. OLAF – єдиний орган Євросоюзу, уповноважений виявляти, здійснювати адміністративні розслідування та зупиняти шахрайство із коштами ЄС.

В лютому 2021 року між Офісом Генерального прокурора та OLAF укладено Угоду про адміністративне співробітництво. Цей документ є правовою підставою для спільної роботи двох органів в боротьбі з шахрайством та іншою незаконною діяльністю проти фінансових інтересів Євросоюзу.

«Завдяки угоді ми налагоджуємо ефективний та швидкий обмін інформацією між нашими інституціями. В розвиток цих домовленостей, ми можемо намічати нові спільні пріоритети для боротьби з шахрайством, корупцією та іншими правопорушеннями і поглиблювати нашу співпрацю. Впевнена, що синергія наших зусиль допоможе зберегти кошти європейських платників податків і дозволить нам разом протидіяти транскордонним злочинам», – зазначила Ірина Венедіктова.

Представники Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству запросили українську прокуратуру об’єднати зусилля в протидії контрабанді. OLAF турбує ввезення до країн ЄС тютюнової продукції, і управління прагне розширити контакти з правоохоронними та державними органами України, щоб зробити цю боротьбу більш дієвою.

Генпрокурор також зазначила, що важливою складовою покращення співробітництва стане також обмін практичним досвідом з фахівцями OLAF.

кількість переглядів: 910