Колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція» взято під варту (ФОТО)
10.11.2021

За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо колишнього керівника незаконної в’язниці «Ізоляція». Він підозрюється у торгівлі людьми, участі у діяльності терористичної організації, не передбачених законом воєнізованих формуваннях і порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, з 2016 року під керівництвом підозрюваного на захопленому заводі «Ізоляція» у Донецьку було облаштовано так звану катівню, де незаконно утримували цивільних, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

У підпільній в‘язниці до ув’язнених осіб учасники НЗФ РФ застосовували фізичне і психологічне насильство з метою отримання інформації для ведення бойових дій проти України. Потерпілих годинами катували електричним струмом, били, тримали в нелюдських умовах без їжі та води і примушували до тяжкої праці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління СБУ з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 695