Продаж неіснуючого товару – у Дніпрі викрито інтернет-шахраїв (ФОТО)
11.11.2021

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Слобожанської окружної прокуратури трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра створив організовану групу, до складу якої входили його цивільна дружина та приятель. Учасники групи у соцмережі «Інстаграм» розміщували оголошення про начебто продаж брендового жіночого одягу, взуття і аксесуарів через інтернет-магазини. Після одержання від покупців грошових переказів вони товар не відправляли.

Шахрайська схема діяла упродовж 2018-2021 років. За попередніми даними, кількість ошуканих людей становить близько тисячі осіб, а збитки перевищують 3 млн грн.

Правоохоронними органами проведено обшуки за місцем мешкання учасників групи та у їхніх авто, в ході яких вилучено ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сім-карти, флеш-носії, чорнові записи, банківські картки та грошові кошти у сумі понад 16 000 доларів США і понад 7500 грн.  

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції №8 Дніпровського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управлінням протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

кількість переглядів: 440