Генпрокурор: Україна вперше передала іноземним колегам докази у вигляді рухомого майна – Lamborghini та Rolls Royce (ФОТО, ВІДЕО)
15.11.2021

Цими вихідними Офіс Генерального прокурора передав компетентному органу Федеративної Республіки Німеччина два автомобілі еліт-класу вартістю понад 1 млн євро на запит про надання правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми. Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Передача авто відбулася у міжнародному пункті пропуску «Бориспіль-аеропорт».    

«Наразі відбулася перша з часу приєднання України до багатосторонніх конвенцій у кримінально-правовій сфері, передача доказів у вигляді рухомого майна автомобілів еліт-класу. Раніше іноземним країнам передавались вилучені з обігу речі, культурні цінності та інші докази», зазначила Генпрокурор.

Компетентними органами ФРН встановлено, що Lamborghini Aventador SJV вартістю 621 тис євро та Rolls Royce Phantom вартістю 451 тис євро, є доказами того, що вони придбані за рахунок коштів, отриманих внаслідок шахрайських дій. На виконання запиту німецьких колег українські правоохоронці знайшли автомобілі та забезпечили накладення арештів на них в рамках міжнародного співробітництва.

«Без скоординованих дій іноземних та українських компетентних органів, виконання таких запитуваних дій було б неможливим. Україна послідовно розбудовує систему міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, що дає змогу надавати правову допомогу та передавати докази до інших країн, у тому числі, у справах про комп’ютерні злочини», додала Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, розслідуванням встановлено, що схему шахрайства, пов’язану із інвестуванням в неіснуючі фінансові продукти, організували громадяни України. Фактично ж злочин  був вчинений в Німеччині, Болгарії, Сербії та в інших європейських країнах. Більшість учасників злочинної організації наразі викриті та затримані на територіях іноземних держав та в Україні.

 

кількість переглядів: 2420