На Дніпропетровщині перекрито канал незаконного переправлення за кордон обладнання для військових літаків (ФОТО)
16.11.2021

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито і заблоковано канал незаконного переправлення за межі України авіаційних комплектуючих військового призначення (ч. 1 ст. 333 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Дніпра налагодили канал незаконного вивезення авіаційних агрегатів та комплектуючих до військової техніки до країн близького зарубіжжя - Грузії, Вірменії, Білорусі та інших. Придбаний на території України товар вони переправляли поштою за кордон для потреб підприємств і об’єктів військово-промислового комплексу цих країн.

Під час чергового відправлення товар було перехоплено на одному з постів Київської митниці.

Правоохоронними органами проведено ряд обшуків за місцем мешкання та в гаражних приміщеннях фігурантів, в ході яких вилучено стартер-генератори, плунжерні насоси, клапани, спеціальні фільтри та інше пілотажно-навігаційне електронне обладнання для чутливих вузлів військових літаків. Загалом – понад 200 одиниць комплектуючих для авіаційної техніки. Крім того, вилучено супровідні документи на товари, печатки і штампи, бланки-паспорти на продукцію, електронно-обчислювальну техніку, мобільні телефони тощо.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення громадянам про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється  Управлінням Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

   

кількість переглядів: 616