Шахрайське заволодіння землею на узбережжі Чорного моря – судитимуть особу
16.11.2021

Прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами шахрайського заволодіння земельними ділянками в Херсонській області, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець міста Гола Пристань Херсонської області організував заволодіння земельними ділянками на узбережжі Чорного моря. Загальна площа цих земель рекреаційного призначення становить 4,2 га, а вартість – понад 6,6 млн грн. Вони вибули із комунальної власності Лазурненської селищної ради на підставі підробленого рішення Скадовського районного суду у Херсонській області.

В подальшому, з метою легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, обвинувачений реалізував земельні ділянки третім особам через відкриті торги, що організовувалися ДП «СЕТАМ».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Скадовського РВ Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 651