З Кіпру екстрадовано українця для притягнення до відповідальності за вербування людей для експлуатації (ФОТО)
18.11.2021

За запитом Офісу Генерального прокурора компетентні органи Республіки Кіпр видали в Україну громадянина для притягнення до кримінальної відповідальності за вербування людей з метою експлуатації з використанням уразливого стану (ч. 2 ст. 149 КК України).

За даними слідства, він підозрюється у тому, що протягом липня-серпня 2019 року за попередньою змовою з іншим громадянином з метою подальшої сексуальної експлуатації на території Королівства Данія підшукали та завербували на території Рівненщини двох осіб. Жінки перебували в уразливому стані та були схильні до виїзду за кордон для зайняття проституцією.

В лютому 2020 року цьому громадянину було складено повідомлення про підозру. У зв’язку з ухиленням від органів досудового розслідування його оголошено у розшук.

Затримано підозрюваного у липні 2021 року на території Республіки Кіпр. Департаментом міжнародно-правового правового співробітництва Офісу Генерального прокурора за результатами розгляду матеріалів клопотання слідчого управління ГУ Нацполіції в Рівненській області до Міністерства юстиції і громадського порядку Республіки Кіпр було направлено запит про видачу цієї особи для притягнення до кримінальної відповідальності.

Екстрадованого громадянина у супроводі конвою Національної гвардії України доставлено до м. Рівне для здійснення кримінального провадження.

 

кількість переглядів: 513