Наркобізнес на Дніпропетровщині – викрито злочинну організацію правоохоронців (ФОТО)
23.11.2021

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримано десятьох членів злочинної організації за фактами незаконного виготовлення, придбання, зберігання та перевезення з метою збуту, а також збуту наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів, надання неправомірної вигоди службовій особі, одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 368  КК України).

За даними слідства, колишні працівники карного розшуку та діючі співробітники поліції за попередньою змовою з місцевими мешканцями на території міста Павлоград та Павлоградського району Дніпропетровської області створили стійку злочинну організацію. Діяла вона з жовтня 2020 року по листопад 2021 року. Члени злочинної організації виготовляли та збували наркотичні засоби в особливо великому розмірі.

До своєї діяльності члени злочинної організації залучили співробітників Павлоградського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та адвоката. Вони отримували неправомірну вигоду за недокументування правоохоронцями  незаконної діяльності.

Наразі правоохоронцями проводиться 41 санкціонований обшук на території м. Павлоград та м. Дніпро Дніпропетровської області, м. Ізюм Харківської області. Вилучено наркотичні засоби, грошові кошти та вогнепальну зброю.

Вирішується питання щодо повідомлення членам злочинної організації про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 779