Заволодіння майже 2 млн грн на ремонті колісних пар вагонів філії Укрзалізниці – на Запоріжжі судитимуть керівництво підрядного підприємства
17.11.2021

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно генерального та виконавчого директорів одного з підприємств м. Запоріжжя за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, керівники підприємства-підрядника за підтримки наразі невстановлених слідством службових осіб АТ «Укрзалізниця» підробили офіційні документи щодо обсягу виконаних робіт з ремонту колісних пар пасажирських вагонів однієї з філій Укрзалізниці, які фактично не відбулися. У такий спосіб заволоділи грошовими коштами держпідприємства на суму майже 2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управлінням СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури

кількість переглядів: 420