Привласнення 72 млн грн активів банку «АРКАДА» – судитимуть ексголову правління банку та 8 співучасників
30.11.2021

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт cтосовно ексголови правління АТ АКБ «АРКАДА» та 8 співучасників за фактом привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва (ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27 ст. 191  КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний, обіймаючи посаду Голови правління банку, разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є банк.

Шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з банком та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва було виведено 50 млн грн. За аналогічною схемою, під виглядом кредитування товариства під заставу неіснуючого майна із активів банку виведено ще 22 млн грн.

Своїми умисними протиправними діями учасники організованої групи за сприяння пособників - керівників підконтрольних товариств заподіяли майнову шкоду АТ «АКБ «АРКАДА» на загальну суму 72 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося співробітниками СУ Головного управління Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 663