11.10.2005
Прокуратура Миколаївської області на захист берега Бузького лиману порушила кримінальну справу
         Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем і службового підроблення посадовими особами Миколаївського міського управління земельних ресурсів за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
         Як встановлено перевіркою, вказаним управлінням незаконно виділено ТОВ „Юг-Марин” земельну ділянку площею близько 7 тис.кв.м  як землю підприємств, поточного будівництва та морського транспорту яка за своїм фактичним розташуванням знаходиться у межах стометрової зони вздовж берега Бузького лиману і відповідно до ст. ст. 58, 60 Земельного кодексу України законодавчо віднесена до прибережної захисної смуги земель водного фонду, тобто не може передаватися у приватну власність.
         Незважаючи на це, посадові особи Миколаївського міського управління земельних ресурсів внесли до умов відведення неправдиву інформацію щодо визначення цільового використання земельної ділянки, що потягло тяжкі наслідки - вибуття з комунальної власності.
         За розрахунками фахівців нормативна грошова оцінка вищевказаної земельної ділянки становить майже півмільйона гривень.
 
 

кількість переглядів: 1067