27.04.2006
Прокуратура Кіровоградської області перевірила додержання інвестиційного законодавства
         Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірку додержання законодавства про інвестиційну діяльність, у ході якої встановлено чисельні грубі порушення.
         Так, службові особи ВАТ „Олімп” (м. Світловодськ), зловживаючи службовим становищем, заволоділи майном спільного ізраїльсько-українського підприємства „Олімп-Перег” на суму понад 1 млн. грн. За цим фактом прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України.
         Дочірнім підприємством з іноземними інвестиціями „Укрлісекспорт” заробітна плата, всупереч закону, виплачувалася за рахунок іноземних інвестицій. ТОВ „Кіровоград-Петрол” не зареєструвало в обласній державній адміністрації іноземні інвестиції на суму понад 4 млн. доларів США.
         До того ж за результатами даної перевірки прокуратурою Кіровоградської області окрім порушеної кримінальної справи, внесено 11 подань і приписів, порушено дисциплінарні та адміністративні провадження, заявлено позов до суду.
 
 

кількість переглядів: 982