21.06.2007
Прокуратура Чернігівської області стала на захист законних прав працівників державного підприємства
Прокуратурою Чернігівської області за результатами перевірки  державного підприємства встановлено факти привласнення майна у особливо великих розмірах, зловживань службовим становищем та безпідставної невиплати заробітної плати. 
Зокрема, встановлено, що одна з комерційних фірм у жовтні минулого року за договором постачання продала підприємству майже 48 тис. л. дизпалива та мастила, одержавши всі необхідні документи на підтвердження того, що ці паливно-мастильні матеріали надійшли і будуть оплачені. Проте,  у держпідприємстві цю операцію не обліковано, а також відсутнє паливо і документи про його використання.
Перевіркою був виявлений і факт службового підроблення, в результаті якого легалізовано фіктивну угоду про нібито проведення ремонтних робіт.
Водночас,  у підприємства існувала заборгованість із заробітної плати по підприємству обліковувалась у розмірі понад 304 тис. грн. Проте, незважаючи на роботу підприємства, одержана виручка направлялася не для розрахунку з працівниками, а на ремонт адмінбудівлі, оплату послуг мобільного зв’язку, придбання паливно-мастильних матеріалів тощо.
За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України.
 

кількість переглядів: 993