Повторне рейдерство підприємства на Харківщині та заволодіння 36 млн грн співвласниці – затримано 3 осіб (ФОТО)
06.08.2021

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури затримано трьох осіб за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 4 серпня 2021 року з особистого банківського рахунку співвласниці одного з харківських приватних сільськогосподарських підприємств було знято понад 36 млн грн, хоча жодних дій щодо руху коштів жінка не вчиняла. У відділенні банку їй повідомили, що гроші списані в рамках виконавчого провадження на підставі постанови, яка надійшла від приватного виконавця.

Встановлено, що незнайомий співвласниці підприємства чоловік надав приватному виконавцю підроблений виконавчий напис, засвідчений одним з київських нотаріусів, який оголошений у розшук. Відповідно до виконавчого напису у 2019 році підприємиця нібито уклала договір позики на 36 млн грн з цим громадянином, проте на той момент потерпіла насправді перебувала у Німеччині.

На підставі підробленого договору позики, приватний виконавець відкрив виконавче провадження та надав до фінансової установи документи для списання коштів з рахунку. Таким чином чоловік на власний рахунок отримав 33 млн грн, а інша частина коштів була переведена на рахунок приватного виконавця у якості винагороди.

Під час спроби зняття коштів 5 серпня 2021 року правоохоронці затримали чоловіка у відділенні одного з банків у м. Києві. Разом з ним було затримано ще двох осіб, які причетні до рейдерського захоплення активів цього сільськогосподарського підприємства у 2019 році. За цим фактом обвинувальний акт стосовно них наразі перебуває на розгляді в суді.

За попередніми даними, чоловік, який намагався зняти кошти з рахунку, у 2014 році був умовно-достроково звільнений від відбування покарання за умисне вбивство та у 2020 році знову засуджений за незаконний обіг наркотичних засобів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції у Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Харківській області та Департаменту карного розшуку України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 2228