40 тис доларів США за виділення рекреаційної землі – на Київщині викрито посадовця лісового господарства (ФОТО)
28.10.2021

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито посадовця Державного підприємства «Вищедубичанське лісове господарство» Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства на вимаганні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав від громадянки 40 тис доларів США. За вказану суму він обіцяв не заперечувати при прийнятті рішення уповноваженими особами про виділення їй в оренду на 49 років земельної ділянки рекреаційного призначення. 1,5 га в лісі мали використовуватися для  підприємницької діяльності, пов’язаної із наданням послуг з відпочинку.

Правоохоронці затримали його під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 20 тис доларів США.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування  у кримінальному провадженні здійснюється другим слідчим відділом територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 473